ALLE UDGIVELSER / Max Skræk / Bog 7. Skeletter i skabet

Køb bogen

98 sider. Illustreret af Rasmus Jensen.
Bog 7 af 8.
 
Pbog:
Hardback. Pris 140 kr. + moms. 
Se bogpriser.dk
 
Ebog:
 
Hele serien (8 bind):
Kan bestilles med rabat hos Løse Ænder.
 
Signerede eksemplarer:
Kan bestilles hos Henrik Einspor.

Bog 7. Skeletter i skabet

Skeletter i skabet
 
Syvende bog i serien. Udkom i juni 2012, og som altid fremragende illustreret af Rasmus Jensen.
 
 
 
Halloween-festen nærmer sig, og alle er godt i gang med forberedelserne. Klassens dronning har onde planer. Hun har allerede en gang fået Isabel i fedtefadet med sin okkulte bog, og nu forbereder hun en ny svinestreg. I pensionatet går spøgelsesjægeren i aktion. Isabel må gøre alt for at forhindre, at Max Skræk bliver opdaget. Og for at det ikke skal være løgn, stikker gamle Strøm af fra plejehjemmet.

Anmeldelser og omtale

Palles Gavebod:

"Så er vi nået frem til anden sidste bog om Max Skræk. Skolens halloweenfest skal foregå hos Isabels tante, hvor Isabel.

Skolens kunstige spøgelse skal stilles op i hallen - ingen aner jo, at der er et rigtigt spøgelse i huset i form af Max Skræk.

Den skyldige i Max opstående fra de døde - præstens onde datter Vivian er ude på nye oplivningsture.Denne gang er det en afdød kat hun får oplivet.

Alt lader op til den store finale i sidste bind.

 

PLUS: Bogen er letlæst og spændende
MINUS: Bøgerne skal læses i den rigtige rækkefølge
 
Anmelder har givet bedømmelsen:
Svedigt!"
 
Bent Rasmussen, Skolebiblioteket:
 

Flere ”Max Skræk”

Så er Nr. 6 og 7 i Henrik Einspors glimrende ”Max Skræk-serie” udkommet, nemlig ”Fest eller kolera” og ”Skeletter i skabet”.

Hovedpersonen Isabel har fortsat sine kvaler med at få den genopstandne skuespiller Max Skræk tilbage i hans grav på kirkegården. Den store udfordring er, at dette kun kan lade sig gøre, hvis hun finder en person, han kan tage med sig i graven.

Isabel søger naturligt nok til plejehjemmet, hvor hun mener, der må være gode chancer for, at en af beboerne snart vil himle, men det går unægtelig ikke så let, som hun havde forestillet sig.

Den gamle landbetjent Strøm bliver fyr og flamme, da han hører om Max Skræk, for han kan nemlig stadig huske en uopklaret sag om mordet på skuespilleren Max Skræk.

Sammen med Isabel arrangerer han en kiksekagekonkurrence for at lokke den skyldige frem, men indtil videre uden held.

Isabels fjende, klassekammeraten Vivian, præstens datter, der kan mere end sit fadervor, har mere end travlt med at lægge planer. Faktisk lykkes det hende med en okkult bog, som hun har ”lånt” af sin far, at fremmane en død kat!

Henrik Einspor forivrer sig ikke, men doserer sine påhit, gags og pointer i passende mængder, så heller ikke i bind 6 og 7 når vi frem til det store opgør, Halloweenfesten, men den kommer – lover han – i bog nr. 8, der får titlen ”Halloweenfesten”.

Det er fortsat en fornøjelse at følge med i Max Skræk-bøgerne, der på én gang er spændende, velskrevne og humoristiske. Man mærker tydeligt, at Henrik Einspor selv synes, det er morsomt at kreere historierne. Det giver et herligt sprogligt overskud, der gør det til en sand fornøjelse at læse bøgerne.

”Mere levende end død” (Max Skræk 1) er nomineret til Orlaprisen 2012.

Tegneren Rasmus Jensen følger godt med på let groteske, sort/hvide illustrationer.

Bøgerne vil kunne læses af alle fra 9 år og opefter.

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET"
August 2012."

Løsgående lig

Henrik Einspor: Fest eller kolera og Skeletter i Skabet ( Max Skræk bind 6 & 7). 100 sider hver, 175 kr. Forlaget Løse ænder

Af DAMIÁN ARGUIMBAU

Den lede klassedronning Vivian har lokket den intetanende Isabel til at fremsige en formular, der vækker skuespilleren Max Skræk tilbage til livet. Max påstår hårdnakket, at han kun kan vende tilbage til graven, hvis han finder en person, han kan tage med sig. Så indtil videre hænger hun på Max Skræk, der viser sig at være et helt vildt irriterende og selvoptaget lig.
For at finde et passende offer, søger Isabel job på plejehjemmet.
Her møder hun den karakterfaste og pensionerede landbetjent Strøm, der stadig er optaget af at løse mordgåden på Max Skræk.

Han blev dræbt ved hjælp af en forgiftet kiksekage, og Strøm arrangerer derfor med Isabels hjælp en kiksekagekonkurrence blandt de mistænkte. Til Isabels store overraskelse er hendes tante med på listen! Endvidere nærmer tiden sig til byens årlige brag af en Halloweenfest. Isabels tante har stillet sit store og gamle hus til rådighed. Det er noget skidt, for Max, der bor i husets loftsrum, kan nok ikke holde sig væk, når der er fest! Samlet set fylder Max Skrækbøgerne indtil videre cirka 700 sider, så der er masser af sidehistorier og sjove indfald, indtil Max Skræks morder kan afsløres, og han igen kan lægges i graven sammen med - ja hvem? Henrik Einspor er en omhyggelig forfatter, så han er opmærksom på at håndtere alle tråde i fortællingen.


Det gør, at de seneste to bind kun langsomt kommer videre i handlingen hen imod den klimaks, som Halloweenfesten uden tvivl vil vise sig at være. For der skal for eksempel være plads til, at forfatteren kan fortælle, hvordan den farvestrålende spøgelsesjæger Dot skræmmes fra at finde Max Skræk.
Og hvordan Vivian takket være en okkult bog og en død kat planlægger nye ondskabsfuldheder.


Det er morsomt, det er skørt og ikke mindst spændende. Jeg læste begge bøger i ét stræk og blev helt ked af, at jeg skal vente til vinter for at høre, hvordan det vil lykkes Isabel at få alle ender til at mødes i det ottende og afsluttende bind! Max Skræk-bøgerne er kraftige humørpiller til både piger og drenge.

Anmeldelse tidligere bragt den 24-08-2012 i Weekendavisen

© Damián Arguimbau

 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 5. november 2020