ALLE UDGIVELSER / Max Skræk / Bog 8. Halloweenfesten
 
Max 8 i Troldspejlet
 
Se Jakob Stegelmanns anmeldelse af Max 8 i Troldspejlet.
 

Køb bogen

220 sider. Illustreret af Rasmus Jensen.
Bog 8 af 8.
 
Pbog:
Hardback. Pris 230 kr. + moms. 
Se bogpriser.dk
 
Ebog:
 
Hele serien (8 bind):
Kan bestilles med rabat hos Løse Ænder.
 
Signerede eksemplarer:
Kan bestilles hos Henrik Einspor.

Bog 8. Halloweenfesten

Max Skræk Halloweenfesten
 
Ottende bog i serien. Udkom i december 2012, og denne gang med dobbelt så mange illustrationer af Rasmus Jensen.
 
 
Isabel og ork
 
Så er serien kommet til vejs ende. På plejehjemmet får gamle Strøm og Isabel omsider arrangeret den kiksekagekonkurrence, som skal afsløre Max Skræks morder. Og så står Halloweenfesten for døren. Dødsmetalbandet Korslagte Knogler er hyret til at sætte liv i kludene, som om det behøves, nu hvor ikke bare Max er løs, men også Isabels afdøde onkel Albert.
 
Klassens dronning, Vivian, og hendes to træske kumpaner er også inviteret, og de har selvfølgelig lagt en ondskabsfuld plan, som en gang for alle skal få Isabel ned med nakken. Der er kort sagt lagt op til en forrygende finale på denne serie, som her afsluttes med manér i et dobbeltbind. 

Anmeldelse

Jakob Stegelmann, Troldspejlet

"MAX SKRÆK 8 - HALLOWEENFESTEN

Den rigtige skrækskuespiller Max Schrecks død var relativt fredelig, men i Henrik Einspors horrorserie blev Max Skræk dræbt med et stykke forgiftet kiksekage. Men hvem blandede rottegift sammen med palmin og kakao? Svaret får vi i seriens sidste bind, Halloweenfesten.
Det sidste bind om det levende skelet og kiksekagemysteriet er delt ind i to dele, der først følger Isabel og Strøms kiksekage-konkurrence på Aldershvile, plejehjemmet, hvor sidstnævnte Strøm bor. En konkurrence, der forhåbentlig afslører morderen - hvis vedkommende altså har deltaget!


I anden del holder Isabel en storslået halloweenfest - en oplagt lejlighed til ballade - og det bliver der også i den grad, for både Isabels rival Vivian og Max Skræks morder har lagt nogle skumle planer, der ender ud i en hæsblæsende - og meget morsom - finale.

Henrik Einspors Max Skræk-serie er mere grin end gys, men det gør absolut ikke noget, for det er en meget underholdende blanding. Den temperamentsfulde Isabel og det levende skelet er et umage, men rigtigt godt makkerpar, og har man læst de syv forrige bøger i serien, skal man naturligvis ikke gå glip af den spændende afslutning på mysteriet! Rasmus Jensen har igen leveret de fine illustrationer, der rammer Einspors tone mellem horror og humor rigtig godt."

Se anmeldelsen som video på Troldspejlet.

 

Steffen Larsen, Politiken
BØRNEGYSER MORER OG SKRÆMMER MED OPFINDSOM FINALE
Henrik Einspor afslutter på fornem vis sin serie om den forgiftede kiksekage.
 
"I Skræk- og Serieland er Henrik Einspor en af kongerne.

Hans undermålerdetektiv Jack Stump er næsten pensum i skolerne. Og skelettet Max Skræk nyder også stor velvilje. Nu slutter forfatteren denne serie med et ottende og dobbelt bind, hvori det loves, at forbrydelsen bliver opklaret. Forbrydelsen? Ja, hvem gav drengen Max en forgiftet kiksekage tilbage i Ruder Konges tid? That's the question.
 
Henrik Einspor er god til at finde på, hans cliffhangers er velplacerede, og så mestrer han det indforståede tonefald imellem to - forfatteren og læseren - der er lige benovede og berørte og smågrinende over alle de dramatiske begivenheder.
Det er en fortælletone, som har givet os alt fra Dennis J. til Kenneth Bøgh, og som vel egentlig er ret dansk. Grin over gys.

Men nu skal forbrydelsen opklares, så alle gode, onde og demente kræfter er forsamlede. Først til det store halloweenbrag af en fest i pensionatet, hvor Isabel bor med sin tante og enkelte udøde.
 
Senere er det plejehjemmet Aldershviles store kiksekagekonkurrence, der tager en uventet drejning. Det hele handler - ud over opklaringen - om at få Max tilbage i sin grav og Jon til at få øjnene op for Isabel.

Sikke mange besværligheder, der opstår undervejs. Ikke mindst, da købmand Bloms overvågningskamera viser et skelet. Der er også noget med tynd mave. Det er altid et hit.

Man klukker stort og gyser til husbehov. Tak for Skræk!"
 
Damian Arguimbau, Weekendavisen
"Man morer sig kosteligt hele vejen igennem, og det er ikke ofte, at man kan sige det!"
 
Emil Blichfeldt, bogblogger.dk
 
"Henrik Einspor skriver så siderne bobler over af action, intriger og masser af humor. Både flertydig humor som det kendes fra gamle Asterix tegneserier og primitiv lortehumor – så der er plads til både grin og væmmelse. Humoren underbygges yderligere af Rasmus Jensens sikre streg. Først og fremmes er det en virkelig velskrevet bog, der på fornem vis afslutter en god serie. Max Skræk kan varmt anbefales til både piger og drenge, der elsker action og humor."

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET"

"Så er Henrik Einspor nået til sidste bind – eller rettere dobbeltbind! – i sin herlige serie om den genopstandne skrækfilmskuespiller Max Skræk og pigen Isabel. ”Halloweenfesten” hedder sidste opus i serien – og Einspor har stadig masser af fine skud i bøssen som den opfindsomme forfatter, han er. Seriens nr. 1, ”Mere levende end død”, er i øvrigt nomineret til Orlaprisen 2012.

Isabel – den levende hovedperson i serien om ”Max Skræk” – har fortsat store kvaler med at få den genopstandne skuespiller Max Skræk tilbage i hans grav på kirkegården. Den store udfordring er nemlig, at dette kun kan lade sig gøre, hvis hun finder en person, han kan tage med sig i graven.

I ”Skeletter i skabet” (Nr. 7) havde Isabels fjende, klassekammeraten Vivian, præstens datter, der kan mere end sit fadervor, mere end travlt med at lægge skumle planer for at få Isabel ned med nakken. Faktisk lykkes det hende med en okkult bog, som hun har ”lånt” af sin far, at fremmane en død kat!

I ”Halloweenfesten” er der naturligvis lagt op til det helt store crescendo – og man(d) bliver ikke skuffet. Vivian, præstens datter – den falske slange – forsøger at indynde sig hos Isabel og besøger Isabel inden Halloweenfesten. Under selve festen forsøger hun at forgive Isabel, men falder i sin egen grav og kommer gruelig galt af sted. Det er meget ulækkert!

Gamle Strøm – fhv. strømer, far til lokalbetjent Strøm og farfar til Jon, som Isabel er lidt lun på (og omvendt) – bor på plejehjemmet, som Isabel har udset sig som stedet, hvor der må kunne findes en, der snart skal dø, så hun kan komme af med Max Skræk. Gamle Strøm bliver fyr og flamme, da Isabel fortæller om Max Skræk, der for over 50 år siden blev forgiftet af en kiksekage under filmindspilninger i byen. Gamle Strøm måtte nemlig opgive at finde morderen, men han har ikke glemt sagen og sætter en kiksekagekonkurrence i gang – og morderen afslører sig!

Men så let skal det jo ikke gå i sådanne fortællinger, så gamle Strøm bliver bortført af morderen, og mere må man vist ikke fortælle, når det drejer sig om en gyser, men det må vist godt fortælles, at Isabel på meget kreativ vis får sendt Max Skræk tilbage i hans grav på kirkegården.

Det har været en fornøjelse at læse Max Skræk-bøgerne, der på én gang er spændende, velskrevne, humoristiske og fulde af gode påhit, gags og pointer. Det mærkes mere end tydeligt, at Henrik Einspor selv morer sig og synes, det er herligt at kreere historierne. Hvad bliver det næste?

Tegneren Rasmus Jensen følger igen, igen… godt med på let groteske, sort/hvide illustrationer – både helsides og som hele opslag.

Bøgerne vil kunne læses af alle fra 9 år og opefter.

Fem af seks fine bogmærker herfra!"

Rikke Dyrhave Nissen, æseløre.dk

 
"Der er gang i den i sidste bind af Henrik Einspors serie Max Skræk. De mange løse ender skal bindes sammen - og det gør han med sin sædvanlige sikre stil, hvor humor og action er drivkraften. 

Noget af det, som jeg rigtig godt kan lide er, at man som læser hele tiden gætter med på, hvad der nu skal ske. Bedst som man tror man ved det hele, fører Henrik Einspor os i en lidt anden retning. Som læser bliver man derfor hurtig fanget af både handling og persongalleri.  

Har man læst de første 7 bind i Max Skræk-serien, er det et must, at læse Halloweenfesten også. Hvis du endnu ikke kender Max Skræk - så skynd dig på biblioteket og lån bøgerne. Du vil ikke fortryde det.

Rasmus Jensen´s mange sorthvide illustrationer er stemningsfulde og passer til handlingen. "

Lektør

"... en  velfungerende gyser pastiche for børn fra 9 år ... Det afsluttende bind på den fyldige serie forløser sig indenfor rammen og pænt i forhold til den opbyggede spændingskurve, og heldigvis stadig væk med en undertone af grotesk humor."

Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 5. november 2020