ALLE UDGIVELSER / B.I.T.Z. / Som besat
 UDDRAG:
Tove syntes selvfølgelig, at det var
’fjong’ med sådan et tema om besættelsen.
  ”Uh, jeg husker det, som var det i går. Faktisk husker jeg det bedre, end jeg husker i går,” mumlede hun for sig selv, da hun tog imod Gorms invitation om at stille sig op foran hele skolen.
 
BITZ Som besat Gorm Valde og Tove
 

Inspireret af virkelige begivenheder

”Som besat” er inspireret af virkelige hverdagsfortællinger fra besættelses-tiden. Bl.a. fra Ellen Holmboes driftige mormor, Else Malers, der spandt guld på mørklægningsgardiner – efter befrielsen.
 
I glæde over at de mørke år var ovre, brændte folk de forhadte sorte gardiner i glædesblus på gaderne den 4. maj. Det fik Else, der havde en farvehandel i Kibæk, til at bestille rigeligt hjem. Hun vidste nemlig godt, at småbørns-forældre ville komme luskende tilbage inden længe, fordi de ikke kunne få deres børn til at sove i de lyse sommernætter, der var lige om hjørnet. Sådan et par størrelser havde hun nemlig selv derhjemme; forfatterens mor og moster.
 
Else Katrine Mathilde Munksgaard Pedersen, f. 1913.

Som besat

Noget går helt galt under en omgang ånden i glasset. Tove bliver besat af ånden af en skrupskør, gammel kone, der ikke vil forlade Toves krop. Samtidig er der temauge på skolen om 2. verdenskrig, og alt er kort sagt kaos. For hvordan får man ånden tilbage i glasset, uden at nogen opdager noget – og uden at nogen kommer til skade?

BITZ Som besat 

"Bøgerne om BITZ er både velfortalte, veloplagte og humoristiske. Gode selvlæsningsemner for mellemtrinnets piger. Bare lad pigerne gå til den, De vil få en sjov oplevelse. Denne bog er bestemt ingen undtagelse!" Eiler Jensen, Bogbotten

Kristian Eskild Jensen er gået amok i skønne kostumer og detaljer anno besættelsen. Det er kræs for kendere!

Fakta
Titel: Som besat
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Kristian Eskild Jensen
84 sider, hardback
Målgruppe: 10 år og op
 
Som besat er en afsluttet historie i serien om Betty, Ingrid, Tove og Zille.
 
Vejl. nettopris 200 kr.
UDSOLGT fra lager.
 
BITZ Som besat i skolegården
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 17. januar 2024