FILIP M. LUND / Heksens hus
 
Tilbage til Filip M. Lund-hovedsiden.
 

"Ingen, der ser hendes hus,
kommer levende derfra.

Og ve den, der ser heksen.
Hun spiser små børn til middag.
Og store til aften."

Hr. Kost, vicevært og vidne

 

Heksens hus Børnesuppe

Heksens hus

Alle byer har uhyggelige huse. Huse, hvor ingen tør bo. Huse, hvor ingen tør gå ind. Hvorfor? Det vil Filip finde ud af, også selvom han risikerer at blive ædt af heksen …
 
 

Forfatterens kommentar: Højt til loftet

Heksens hus er et godt eksempel på, hvad serier kan. Med fare for at afsløre slutningen kan det røbes, at den sag, Filip ender med at løse, viser sig at være en ganske anden end den, han tror, han skal løse; nemlig sagen om, hvem hans gode ven posekonen Gurli egentlig er. På den måde kommer en biperson til at spille hovedrollen, og det er bare en af grundene til, at serier er lige så skønne at skrive, som de er at læse: Der er højt til loftet.

Anmeldelser

Lektør
"Humor og spænding går hånd i hånd i denne sublime letlæsningsbog om den finurlige mesterdetektiv Filip, som filosoferer over tilværelsens store problemer. En serie helt for sig selv."
 
"De mange spændende og understøttende illustrationer er i film-noir-stil, en særlig sort-hvid streg med enkelte farveindslag og talebobler og store muligheder for meddigtning."
 
Merete Ahner, Folkeskolen
"TÆNKSOM LETLÆSNING
Lavt lixtal, men indhold og personer kræver, at læseren arbjder med forståelse. Og bøgerne er arbejdet værd.
 
Filip undersøger frygtløst forskellige fænomener. I "Heksens hus" undersøges i almindelighed, hvorfor alle byer har et hus, der kaldes sådan, og i særdeleshed om der bor en heks i det nærmeste. Der bliver tænkt over menneskesindet, der har behov for heksehuse, men til sidst afmystificeres det lokale hus i et spændende forløb som følge af Filips modige indsats.
 
Fænomener er det centrale for Filip. Det giver bøgerne et filosofisk præg, selv om der er masser af handling. Der indgår også en gruppe irriterende drenge, skolens bøller, samt hans mor og nogle af hans venner. Bøgerne har lix 10 og 11, men de er ikke helt lette at forstå, dels på grund af det filosofiske, dels på grund af personerne. Philip drikker kaffe og fremstilles – også i nogle af illustrationerne - som ældre, end han er. Han kalder sin mor for sin sekretær, og hans venner er voksne, for eksempel Karlo, der har egen kiosk, og posedamen, der fodrer parkens fugle. Når man har det på plads, er de mere forståelige.

Bøgerne er illustreret af Karla von Bengtson i tegneseriestil. Hver bog er på 51 sider, og der er illustrationer på alle opslag. De understøtter teksten, så læseren også får forklaring på noget, der eventuelt skulle være uforståeligt.

De humoristiske bøger er afsluttede og selvstændige historier, der vil blive læst med stor fornøjelse af især drenge i 3.-5. klasse."
 
Bent Rasmussen, Skolebiblioteket
"Indtil nu er der udkommet seks herlige graphic novels/tegneserier i serien om Filip M. Lund."
 
""Heksens hus" har fokus på, at næsten alle byer har uhyggelige huse. Bor der mon en heks inde i dem?"
 
"De seks bøger er originale, velskrevne, humoristiske, sjovt tegnet og pokkers godt skruet sammen. Der er spænding, der passer til alderstrinnet, og der er overskud, finurlighed og fortælleglæde."
 
"Karla von Bengtson tegner, så det er en lyst, og tekst og illustration er en flot integreret enhed. Det er bare så flot."
 
"Og så er der flere historier på vej. Elever i 2.-4. årgang kan godt begynde at glæde sig!"
 
Palles Gavebod
"Den hemmelige detektiv - Filip M. Lund undrer sig.

Hvad er det der får børn til at opsøge heksens hus selv om rygtet går at heksen spiser børn - små børn til middag og store børn til aftensmad?!

Mysteriet skal opklares og da ingen andre tør er det op til Filip."
 
Æseløre
"Den kaffedrikkende detektiv er et godt bekendskab. Let-læst spænding til både drenge og piger. Ellen Holmboe, der er tidligere elev på Forfatterskolen for Børnelitteratur og har udgivet flere bøger, har skabt et fantastisk univers, som minder om en de gamle sort/hvide detektivfilm.
Historierne er bygget op om samme skabelon men ligner ikke hinanden. Og det er godt! Hver bog indeholder en afsluttet historie og behøves derfor ikke læses i rækkefølge.

En sag for Filip M. Lund, hemmelig detektiv er en knaldgod serie, som anbefales varmt til læsere med hang til mysterier og spænding. Serien har lidt af den samme humor og stemning som Henrik Einspors Jack Stump-bøger.

Der er indtil videre udkommet fem bøger i serien, men der er flere på vej. De er alle illustreret af Karla von Bengtson i hendes helt specielle stil."
Læs hele anmeldelsen på æseløre.dk
 
 
 
   
   
 
     
 
 Filip-logo
 
Fakta
Titel: Heksens hus
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Karla von Bengtson
Sidetal: 56
Lix: 10
Målgruppe: 8 år og op
Udgivet: 12/9 2012
 
Vejledende priser
Pbog: 150 kr.
Ebog: 50 kr.
 
Se bog.nu for aktuelle tilbud.
 
Filip kan også læses på eReolen.dk og Mofibo.com.
 
 
 
 
 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024