FILIP M. LUND / Smerternes fest
 
"Hun er nu sød, hende Mona. Hvert år til jul er det det samme. Når træet er tændt, siger hun: 'Gud, jeg har glemt at købe mælk. Jeg bliver liiige nødt til at smutte.' Og så kommer julemanden, mens hun er væk.
 
Sagen om julemanden løste jeg, da jeg var to år gammel. Jeg har bare ikke nænnet at sige det til hende. Endnu."
 
Filip M. Lund, hemmelig detektiv
og hemmelig julemand
 
 
 
 

Smerternes fest

Det er snart jul, og alle skal være så glade. Men det er de ikke. Slet ikke. Nogle er ensomme. Andre får stress. Hvorfor? Det fatter Filip ikke. Og så er der kun én vej frem:
Han må redde julen for alle …
 
 Smerternes fest - en sag for Filip M. Lund 

Forfatterens kommentarer:
Gamle fru Olsen fra fjerde vender tilbage

I "Smerternes fest" har vi genoplivet gamle fru Olsen fra fjerde, en elsket og savnet bifigur, som Karla von Bengtson har modelleret efter sin egen farmor. Plus fru Olsens fede mops, Frede, der spiller en ikke uvæsenlig rolle i handlingen.
 
Det er en af de store glæder ved at skrive serier: At man kan hive de gode, gamle figurer frem efter behov. Fru Olsen er nu kommet for at blive. I hvert fald er hun med i den næste bog, "Hvad fan er du?", der udkommer senere på året. 

Omtale

Flemming H. Gertsen, JAGOO
"Bogen beskriver temaer som ensomhed, skilsmissebørn og hjemløshed med en fin lethed, så det ikke bliver en tragisk fortælling, men alligevel planter sig i læserens bevidsthed. Det gør bogen til en stærk fortælling om hverdagen i Danmark."
 
"Ikke bare en fin bog, der egner til børn, der læser på lixtal 11, men også en fremragende bog, der kan læses højt for børn i indskolingsalderen, og som kan dannet et fint udgangspunkt for en videre snak ..."
 
"Endnu et pletskud i serien."
 
 
Palles Gavebod
"I bog nr. 15 om den hemmelige detektiv Filip M. Lund er emnet noget som rammer rigtig mange - både børn og voksne.

Julen der skulle være hjerternes fest bliver i stedet til smerternes fest. Handling må der til. Læs i bogen hvordan en hemmelig detektiv griber opgaven an - fans af af Filip vil elske historien."
 
Bent Rasmussen, Skolebiblioteket
"... endnu en bog i den morsomme og fortræffelige letlæsningsserie ... holder så afgjort det høje niveau, de andre bøger i serien har."
 
"Illustratoren, den sprudlende Karla von Bengtson, "digter" med på Holmboe historier, så det er en ren fryd at se derpå."
 
"Det er en sand fornøjelse at læse Ellen Holmboes historier om Filip M. Lund, og det er en herlig tone, hun og illustratoren har fundet frem til. Mange flotte julehjerter til Smerternes fest – og et fromt ønske om en rigtig glædelig jul!"
 
Læs hele anmeldelsen
 
Lektør
"Meget fin fortælling om de forskellige situationer, der kan opstå omkring julen - ensomhed, travlhed, glemsomhed og stress - der kan gøre, at man kommer til at tænke mere over, hvad man kan gøre i juletiden."
 
"Oplagt anskaffelse til såvel børnebibliotekets udlånssamling som skolens PLC, hvor man kan få flere samtaler om "Smerternes fest" i stedet for "Hjerternes fest""


Fakta
Titel: Smerternes fest
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Karla von Bengtson
Sidetal: 56
Lix: 11
Målgruppe: 8 år og op

Udgivelsen er støttet af Autorkontoen og 

Vejledende priser
Pbog: 150 kr.
Ebog: 39 kr.
Se bog.nu for aktuelle priser.
Læs nu på eReolen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024