FILIP M. LUND / I form i en fart
 
"Foran mig stod en række blade.
Med mænd på forsiden. Mænd
med bare maver. Og det var
ikke bare bare maver. Der var
muskler alle vegne. De så ud,
som om de var malet på.
Med dybe skygger.

Jeg lod en hånd glide ind
på min mave. Der var ikke
skyggen af en muskel.
Måske var jeg ikke i så fin form,
som jeg troede?"
 
Filip M. Lund, hemmelig detektiv og splejs 
 
Filip M. Lund - I form i en fart - Mandeblade
 
Skolebiblioteket nr. 4. april 2014

I form i en fart

Det er januar. Alle går på kur. Alle vil i form. Og helst på en uge. Men hvad er det, de vil i form til? Det forstår Flip ikke. Og så er der kun en vej frem, og det er i dybden.

Filip M. Lund - I form i en fart 

 

Forfatterens kommentar:
Overhalet af virkeligheden

Egentlig troede jeg, at jeg skulle skrive en sjov historie, hvor Filip udforskede, hvorfor alle de voksne går amok i slankekure og løbetræning den 1. januar - og stopper igen den 1. februar. Men så blev jeg overhalet af virkeligheden.
 
For virkeligheden er, at voksnes optagethed af sundhed og udseende smitter af. Ikke bare på usikre teenagere, men også på drenge og piger i Filips alder.
 
Så jeg smed kladden ud og skrev en ny historie, hvor Filip under sin efterforskning kommer til at føle de uopnåelige skønhedsidealer på sin egen spinkle krop. Ganske bogstaveligt, ganske smertefuldt, men også ret muntert.

Omtale

Bjarne W. Andresen, JAGOO
"På få letlæste sider lykkes det at fortælle en spændende historie med en medrivende vinkling og en væsentlig morale uden at virke hverken påtaget eller moraliserende."
 
"Det virkeligt imponerende ved I form i en fart er, at den får budskabet frem uden brug af løftede pegefingre eller politisk korrekthed: Du er ok, som du ser ud. Vi skal ikke alle ligne det, vi ser på forsiden af de blanke magasiner i kiosken."
 
"Plottet med at køre to parallelle virkeligheder fungerer, og det er ikke nær så svært at følge med, som det lyder. Vi kender det bl.a. fra tegneserien om Steen og Stoffer. Illustrationerne er tilpas skøre. De følger handlingen og får samtidig den lille tvist med, som Filips fantasi leverer."
 
"I form i en fart er skrevet med lixtal 11 og kan derfor givet et skulderklap til børn i 2.-4. klasse på flere måder: Det er en succesoplevelse at læse en bog med så høj litterær kvalitet. Samtidig hører læseren, at en krop ikke kun har én rigtig form. Eller farve!"
 
"I form i en fart burde ligge i sofahjørnet i enhver SFO og i frilæsningskassen i enhver klasse."
 
 
Emil Blichfeldt, Weekendavisen

"SEJE BØFFER
Jeg er fan. Fan af en serie letlæsningsbøger. Synes du, det er pinligt? Så er det, fordi du ikke har læst Filip M. Lund-bøgerne. For drengen, der er privatdetektiv, er noget helt for sig selv. Han undrer sig nemlig over både stort og småt. Alt bliver et mysterium, der skal løses.
 
I denne omgang er udfordringen at forstå, hvorfor alle pludselig vil i form i januar. Filip bliver suget så kraftgigt ind i mysteriet, at han selv begynder at løbe og gøre alt det, der gør, at man bliver stærk og slank.
 
Men hvorfor vil man egentlig så gerne være slank og stærk? Er piger vilde med stærke drenge? Eller er der også brug for at træne det mellem ørerne? Der er ikke nogen tvivl om, at Filip har mere mellem ørerne end på overarmene.
 
Hysteriet om at komme i god for får samme behandling som hysteriet i Kejserens nye klæder af H.C. Andersen.
 
I begge bøger er det et barn, der gennemskuer den illusion, som en række fidusmagere har opbygget for at tjene gode penge på at sælge ... ingenting!
 
Om det er bogens budskab? Det skal jeg ikke gøre mig klog på. For Filip-bøgerne er den slags bøger, der sætter tanker i gang, så det handler ikke om at få en sandhed serveret, men om at tænke selv og stille spørgsmål."
 
Palles Gavebod
"Filip M. Lund er ikke det største brød i brødkurven og det bliver han mindet voldsomt om da den pige han er vild med begynder at kigge efter en dreng med kæmpe muskler." 
 
Ordet fanger
"Denne gang kaster detektiven sig ud i mysteriet om slankekure, og Filip M. Lund afprøver alle metoderne på sin egen krop." 
 
Lektør

"7. bog i den letlæste krimiserie En sag for Filip P. Lund - hemmelig detektiv. Bogen henvender sig til drenge fra 8-10 år (2.-4. klasse), der både er til krimi og humor."

"Bogen har korte og overskuelige kapitler med åben tekst, talebobler og fantastiske illustrationer, der tilfører historien både humor og spænding. Som de øvrige bøger i serien bliver bogens persongalleri præsenteret i indledningen med billeder. Bogen kan læses uafhængigt af de øvrige bøger i serien

Læserne kan senere læse serierne om Jack Stump og Kwiatkowski, som begge har samme humor

Konklusion: En original og velskrevet letlæsningskrimi med et strejf af filosofi. Bogen vil blive lige så populær som de seks øvrige i serien."

   
Filip-logo
 
Fakta
Titel: I form i en fart
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Karla von Bengtson
Sidetal: 56
Lix: 11
Målgruppe: 8 år og op
 
Vejledende priser
Pbog: 150 kr.
 
Se bog.nu for aktuelle priser.
 
 
 
 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024