FILIP M. LUND / Skør i bolden

 

Tilbage til Filip M. Lund-hovedsiden. 

"At være fodboldspiller er
næsten som at være detektiv:
Man skal bruge bolden.
Og nogle gange munden."

Filip M. Lund, hemmelig detektiv og undercover miniput i FC Store Storby

 

Skør i bolden Aftenscene 1

Skør i bolden Aftenscene 2

Skør i bolden

Hvorfor er drenge så skøre med fodbold? Det fatter Filip ikke. Så han går på banen i FC Store Storby. Han kender godt nok ikke reglerne, men så må han jo opfinde dem selv … 

Skør i bolden 

Forfatterens kommentar: Mystifistisk

Ideen til mesterdetektiven Filip, der ser gåder overalt, stammer, fra dengang min storebror og jeg legede detektiver. Der lå vi, en hel lang sommer, i en hæk på en parcelhusvej, i en fredelig lille købstad i Vestjylland, og holdt udkig med mulige forbrydere.
 
Og der kunne vi såmænd have ligget endnu, hvis ikke det havde været for vores gode fantasi, der gjorde det muligt at kaste et mystifistisk skær over genboen, der gik og kulegravede sit bed ... eller var det nu også det, han gjorde?! (Ildevarslende violiner høres i baggrunden)
 
Læs mere om forfatteren på www.ellenholmboe.dk

Anmeldelser

Lektør
"En herlig , selvstændig bog i serien om detektiven Filip M. Lund. Lix-tallet er kun 11, men historien er skruet så fantasifuldt og originalt sammen, at bogen både er interessant for de 7-10-årige og betydeligt ældre børn."
 
"Det er usædvanligt, det er opfindsomt, det er virkelig skægt. Faktisk er det længe siden, at denne garvede lektør har grinet så godt over en letlæsningsbog - hvis det overhovedet er sket før."
 
"Karla von Bengtsons markante stregtegninger er stærke, sjove og understreger den spøjse, ironiske stemning."
 
"Lektøren her er begejstret. Holmboe og von Bengtsons herlige detektivfortælling oser af overskud, atmosfære og fortælleglæde. Lidt anderledes - lidt mere skør - og meget bedre fortalt end den gennemsnitlige letlæsningsbog."
 
Merete Ahner, Folkeskolen
"TÆNKSOM LETLÆSNING
Lavt lixtal, men indhold og personer kræver, at læseren arbejder med forståelse. Og bøgerne er arbejdet værd.
 
Filip undersøger frygtløst fænomener. I "Skør i bolden" undersøges fodboldentusiasme - både den hos spillerne og den hos tilskuerne. Filip forstår den ikke, men han finder ud af, at det er godt at kunne læse spillerne, og at man på den måde kan vinde uden at have boldøje. Han opdager også det hyggelige ved at lave noget afslappet sammen med sine venner.

Fænomener er det centrale for Filip. Det giver bøgerne et filosofisk præg, selv om der er masser af handling. Der indgår også en gruppe irriterende drenge, skolens bøller, samt hans mor og nogle af hans venner. Bøgerne har lix 10 og 11, men de er ikke helt lette at forstå, dels på grund af det filosofiske, dels på grund af personerne. Philip drikker kaffe og fremstilles – også i nogle af illustrationerne - som ældre, end han er. Han kalder sin mor for sin sekretær, og hans venner er voksne, for eksempel Karlo, der har egen kiosk, og posedamen, der fodrer parkens fugle. Når man har det på plads, er de mere forståelige.

Bøgerne er illustreret af Karla von Bengtson i tegneseriestil. Hver bog er på 51 sider, og der er illustrationer på alle opslag. De understøtter teksten, så læseren også får forklaring på noget, der eventuelt skulle være uforståeligt.

De humoristiske bøger er afsluttede og selvstændige historier, der vil blive læst med stor fornøjelse af især drenge i 3.-5. klasse."
 
Bent Rasmussen, Skolebiblioteket
"Indtil nu er der udkommet seks herlige graphic novels/tegneserier i serien om Filip M. Lund."
 
""Skør i bolden" handler om, hvorfor så mange går amok over noget så uvæsentligt som en fodboldkamp."
 
"De seks bøger er originale, velskrevne, humoristiske, sjovt tegnet og pokkers godt skruet sammen. Der er spænding, der passer til alderstrinnet, og der er overskud, finurlighed og fortælleglæde."
 
"Karla von Bengtson tegner, så det er en lyst, og tekst og illustration er en flot integreret enhed. Det er bare så flot."
 
"Og så er der flere historier på vej. Elever i 2.-4. årgang kan godt begynde at glæde sig!"
 
Palles Gavebod
"Filip M. Lund sætter sig for at finde ud af hvad der med drenge og fodbold.

For at komme til bunds i mysteriet må Filip gøre studier i marken - eller rettere sagt både se en fodboldkamp og deltage som spiller i en kamp.

Stemningen er fortsat som i de gamle sort hvide detektiv film. Spændende og intens."
 
Æseløre
"Den kaffedrikkende detektiv er et godt bekendskab. Let-læst spænding til både drenge og piger. Ellen Holmboe, der er tidligere elev på Forfatterskolen for Børnelitteratur og har udgivet flere bøger, har skabt et fantastisk univers, som minder om en de gamle sort/hvide detektivfilm.
Historierne er bygget op om samme skabelon men ligner ikke hinanden. Og det er godt! Hver bog indeholder en afsluttet historie og behøves derfor ikke læses i rækkefølge.

En sag for Filip M. Lund, hemmelig detektiv er en knaldgod serie, som anbefales varmt til læsere med hang til mysterier og spænding. Serien har lidt af den samme humor og stemning som Henrik Einspors Jack Stump-bøger.

Der er indtil videre udkommet fem bøger i serien, men der er flere på vej. De er alle illustreret af Karla von Bengtson i hendes helt specielle stil."
Læs hele anmeldelsen på æseløre.dk

Filip-logo

Køb bogen

Titel: Skør i bolden
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Karla von Bengtson
Sidetal: 56
Lix: 11
Målgruppe: 8 år og op
Udgivet: 12/9 2012
 
Vejledende priser
Pbog: 150 kr.
Ebog: 50 kr.
 
Se bog.nu for aktuelle tilbud.
 
Filip kan også læses på eReolen.dk og Mofibo.com.

 

 
 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024