FILIP M. LUND / UNDERVISNINGMATERIALE / Om forfatteren

Om forfatteren

 

Ud over at være forfatter er jeg elev fra Forfatterskolen for Børnelitteratur, har en BA i litteraturvidenskab og er en læsehest uden lige.

Jeg har bl.a. skrevet en lang række letlæsningsbøger og en håndfuld lærebøger til danskfaget.

Som barn har jeg øvet skalaer på klaver og baghåndsslag i badminton, igen og igen og igen, og kender værdien af, at gentagelse gør mester. Også selvom det er skrupkedeligt undervejs.

Som voksen har jeg kastet mig over tekstanalysens særlige detektivarbejde med stor fornøjelse. Her har jeg erfaret, at de læseteknikker, der skal til for at åbne et digt, hvor det meste står mellem linjerne, er lige så velegnede til at forstå en vanskelig brugervejledning.

Som voksen har jeg også erfaret, at selv dygtige voksenlæsere ofte læser alt for hurtigt, for sjusket eller decideret forkert, og kan anbefale, at også voksne læser i dybden. Dette omfatter også mig selv.

Med opgaverne til Filip-serien har jeg kombineret barndommens og voksenlivets tilgange til læsning og læring med det slet skjulte formål at få så mange som muligt til at blive læseheste på livstid.

God læselyst!

Ellen Holmboe/Løse Ænder

Ellen Holmboe

Ellen Holmboe
Børnebogsforfatter
Letlæsningsbogsforfatter
Lærebogsforfatter
Læsehest
 
 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024