ALLE UDGIVELSER / B.I.T.Z. / Julemiraklet
 
 
"Da jeg var lille, skrev jeg altid en hest på ønskesedlen, selvom jeg godt vidste, jeg aldrig ville få en. Men når bonde-pigerne fra Lille Møllerup skriver ønskeseddel, så står der heste, i flertal, som det mest naturlige. For de ved, at de får det. Misundelig? Mon ikke!
 
Og jeg hader at være misundelig. Det er altså ikke en følelse, der får én til at stråle af lys og varme som en glad, lille juleengel. Den får mere én til at ligne en grim, lille mosgroet julegnom."
 
Zille, ildsjæl og datter af en coach

Julemiraklet

7.-klasserne får tre dage til at redde skolens krybbespil, og miraklet sker: Skolens nye, seje dramalærer beslutter, at de skal opføre krybbespillet i bedste B.I.T.Z.-stil. Alle er med på idéen - selv klassens dronning, Celeste-Rose. Og aldrig før har Møllerup og omegn set noget så vanvittigt, vidunderligt og bloddryppende.
 
 

Omtale

Bent Rasmussen, Læringscentret
(tidl. Skolebiblioteket)
"”Julemiraklet” er herlige løjer. Ellen Holmboe har virkelig en ypperlig sans for det groteske og
det humoristiske, og hun kan sine virkemidler – og tør bruge dem. En pragtfuld lille historie,
der vil være alle tiders til højtlæsning."
 
Læs hele anmeldelsen på Læringscentret
 
Jane Andersen, bogblogger
"Selvom hovedpersonerne i bogen er fire temmelig tøsede tøser, kan bogen sagtens læses af drenge også. Min 10 årige medanmelder Tue, som normalt holder sig langt væk fra pigebøger, var med på at læse bogen, da jeg fortalte om det skøre og stærkt underholdende skole-jule-scarry-krybbespil. Det behøver såmænd ikke engang at være jul, når du læser bogen. Det vigtigste er, at du er frisk på at læse noget skørt og sjovt!

Målgruppen er drenge og piger fra 10 år og opefter med lidt kendskab til juleevangeliet, så læseren kan gennemskue, når der laves et twist på scenen. Det er godt fundet på og temmelig originalt – jeg har i hvert fald ikke før oplevet juleevangeliet, hvor rekvisitter som røgbomber, medisterpølse og en hoppeborg er med.

Bogen er en del af en serie, men kan godt læses selvstændigt. Bogens fire piger skiftes til at fortælle. Til at starte med var det lidt forvirrende, da jeg troede at jeg skulle forholde mig til pigerne hver for sig. Men det har ikke den store betydning, hvem der fortæller, det primære i bogen er deres venskab, deres sammenhold, samtalerne pigerne imellem (der er nogle ret sjove samtaler) og så naturligvis bogens højdepunkt med opførelsen af det legendariske krybbespil."
 
Læs hele anmeldelsen på www.bogblogger.dk
 
Lektør, Maria Sjøblom
"Velskrevet, sjov og underholdende bog, der ligesom de øvrige bind i serien vil vække begejstring ... Børnene står helt sikkert allerede i kø til dette bind i serien."
 
Bogbotten
"Endnu et møde med de fire ukuelige piger i BITZ - De seje tøsers klub.

I Julemiraklet oplever pigerne, mod alle odds, at komme til at spille en afgørende rolle, da 7. klasserne får tre dage il at redde Møllerups krybbespil.
 
Julemiraklet kan læses året rundt og er ikke en decideret julebog."
 
Palles Gavebod
"BITZ er dannet af de fire pigers forbogstaver:

Betty, der hælder vand ud af ørene
Ingrid, der har luft i maven
Tove, der har jord i hovedet
Zille, der har ild i røven

Pigerne har hverken superheltekræfter eller særlige evner for noget, men tilsammen er de de fire elementer og det må kunne bruges til noget - spørgsmålet er bare til hvad."
Fakta
Titel: Julemiraklet
Forfatter: Ellen Holmboe
Illustrator: Kristian Eskild Jensen
80 sider, hardback
Målgruppe: 10 år og op
 
Julemiraklet er en afsluttet historie i serien om Betty, Ingrid, Tove og Zille.
 
Vejl. nettopris 200 kr.
Vejl. udsalgspris se bog.nu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024