LØSE ÆNDER UDGIVELSER 2009-2020

< Du kan læse om udvalgte serier og titler i kolonnen til venstre.

2022

  
(For voksne)                                                         (For voksne)

2021

    

2020 

      
Året begyndte med en ny humoristisk serie om de to uheldige tidsrejsende, Kaput & Finito. Så kom Covid-19 og lukkede skoler og biblioteker. Fire planlagte bøger udkom i foråret (Flere af dem lige midt i pandemien. Argh!) mens en ny bog med den grønne detektiv blev udsat på ubestemt tid.

2019

       
Ny humoristisk gyserserie om de eventyrlyste dyrehviskere Rose & Viola. Og fire nye bøger i den røde serie. Rødhat bliver et hit, især i de elektroniske udgaver. De to myr 2 afslutter den skrækkelige historie om den biologiinteresserede Lis og hendes lodne (og altid sultne) venner i skoven.

2018

      
En blandet buket af bøger. Lige fra letlæste bøger i den røde serie til længere romaner og også et nyt bind i serien om den grønne detektiv. Samt Ellen Holmboes bog om Lucas, som skal sikre sig en fed computerskærm til Black Friday. Ingen bane i noget spil kan forberede ham på, hvad han må igennem.

2017

       
Året, hvor den røde serie blev grundlagt. Ellen Holmboe udgiver to bøger på forlaget. Og der er også tid til eksperimenter såsom Menneskemaskinen. I klovnenes kløer bliver en succes, ikke mindst som lydbog. Hele forlagets bagkatalog udkommer som lydbøger fra marts 2017. Ebøger har vi allerede lavet siden juni 2013.

2016

   
Et år præget af lærerlockout og ny teknologi hos bibliotekerne - 'Cicero' lukkede for indkøb og skabte frustration på alle fronter. Dette prægede også antallet af Løse Ænders udgivelser. Det stod klart, at gennemillustrerede bøger ikke længere var en realistisk mulighed, hvis økonomien skulle hænge sammen. Til alt held nåede vi at udgive tre af slagsen dette år. Men det blev også de sidste.

2015

         
Endnu et forrygende år, hvor forlaget var flyvende. Nogle af udgivelserne fik vi dog aldrig fulgt rigtig til dørs, så de druknede i mængden. Fx er Vintersorg og Drengen der tænkte ting sørgerligt oversete historier. Begge gennemillustreret af Simon Bukhave. Læs mere om dem i kolonnen til venstre.

2014

          
Løse Ænder vender stærkt tilbage og udgiver en mængde bøger. Husk på, at vi også skal nå at skrive og redigere dem. Næsten alle gennemillustrerede af de superdygtige tegnere, vi arbejder sammen med. Der kan stadig sælges børnebøger i Danmark, og man er begyndt at lægge mærke til forlaget.

2013

    
Ellen Holmboe holder Filip-fanen højt og udgiver fire bøger med sin filosofiske detektiv. Henrik Einspor udgiver kun en enkelt bog på Løse Ænder, men yderligere et par stykker på Gyldendal. Der er dog fire nyskrevne og nyredigerde historier i Svend Svovls Samlede historier 1. som også har fået tilføjet yderligere illustrationer. Forlagets bagkatalog udgives som ebøger og fremover udkommer alle titler også elektronisk.

2012 

    
Ellen Holmboe påbegynder sin serie om den filosofiske mesterdetektiv, Filip M. Lund på Løse Ænder. Henrik Einspor fortsætter sin Max Skræk-serie, som afsluttes med bog nr. 8, som bliver et dobbeltbind. 

2011

   
Serien om Max Skræk fortsættes med fire bøger mere. De bliver alle udsolgt og må trykkes i nye oplag.

2010

 
Jack Stump Halloween Special er første bog om den grønne detektiv i tre år, mens Max Skræk - Mere levende end død, egentlig er skrevet til en seriebogskonkurrence. Inden den blev indsendt besluttede forfatter at udgive den selv. Begge bøger er gennemillustreret af hhv. Jon Ranheimsæter og Rasmus Jensen.

2009

Forlaget grundlægges 15. maj 2009. Første bog udkommer tre måneder senere. Den sælger fint og to nye titler planlægges til udgivelse året efter. Forsiden er tegnet af Peter Bay Alexandersen.
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024