SERIER

Henrik Einspor har altid været seriebøgernes forfatter, først på Gyldendal og senere på sit eget forlag Løse Ænder. Du kender måske allerede serierne om DYKKERDETEKTIVERNE, JACK STUMP, SVEND SVOVL, ALI ZONGO, MAX SKRÆK, DEN GRØNNE DETEKTIV, HANSI HØNEGAL, ROSE & VIOLA, og senest serien om de uheldige tidsrejsende, KAPUT & FINITO? Ellers gå ind på bloggen og læs mere om hans forskellige serier HER

SERIERNE PÅ LØSE ÆNDER

Max Skræk 1-8 (2010-2012)

       
Jeg ønskede at skrive en serie med en pige som hovedperson, en pige som får en dødning på halsen ved en fejl. Den utålelige Max Skræk genopstår fra de døde, og Isabel (som pigen hedder) kan kun få ham tilbage i graven, hvis hun udvælger en, som han kan tage med sig. Til alt held får hun job som besøgsven på det lokale plejehjem.

Svend Svovls samlede bedrifter 1-3 (2013-2016) + to bonusbøger

    
De samlede historier indeholder hver fire nyskrevne og nyredigerede udgaver af de i alt 10 oprindelige Dingo-bøger, som udkom på Gyldendal i perioden 2002-2008. Serien er gennemillustreret af Lars Petersen. I de samlede historier bind 3 indgår også en helt ny Svend Svovl-historie, som lå glemt i en skuffe. Svend i krig mod Mars. Den er blevet shinet op og gennemillustret af Lars Petersen. Den findes kun i denne udgivelse. Hidsig halloween indgår også som en af de fire historier i Samlede historier 3. Kuk i tiden er trettende og foreløbigt sidste Svend Svovl-bog. Den er udgivet i 2016 og indgår ikke i samlingerne.

De underjordiske 1-4 (2014-2015)

   
Fire bøger om gammel folketro. Havfruen (sælkvinden), Nøkken, Bjergmanden og Skiftingen har alle fået en Einsporsk overhaling og er blevet gennemillustreret af fanstastiske Simon Bukhave. Første bog var nomineret til Orlaprisen i 2015.

Den grønne detektiv (aka Jack Stump) (2014-2022)

   
Fuldstændigt nyskrevne og nyredigerede udgaver af gode gamle Jack Stump. Proppet med gys, gru og plat humor. Trekløveret i det økologiske detektivbureau løser deres sager med blyfrit bly i skyderne, vegansk selvforsvar og kærlighed til alle dyr, som ikke er irriterende, såsom kæmpemoskitos, zombiehunde og pterodaktyler. En ny bog er på vej og udkommer enten i slutningen af 2020 eller i begyndelsen af 2021.

Hansi Hønegal (2014-2016)

    
Tegneren Miwer måtte jeg lede længe efter, men da jeg endelig fik opsporet ham, sagde han ja til at illustrere min Hansi Hønegal-serie. Hans illustrationer er fantastiske! Intet mindre. Første bog er så vidt jeg husker skrevet til en konkurrence. Et eller andet 'skriv for læsetrætte drenge' eller sådan noget. Det blev ikke min tekst, som vandt, men jeg fik alligevel skabt en serie, som stadig er en personlig favorit. Næsten 140 bøger har jeg skrevet, men aldrig noget så veloplagt som disse fem. Der findes en sjette bog også, men den opgav jeg at udgive, eftersom bogsalget mere eller mindre kollapsede i 2016 og aldrig blev det samme igen.  

Rose & Viola (2019) // Kaput & Finito (2020)

   
  
Problemet med at skrive serierbøger er, at det stort set altid kun er de to første, som sælger. Derefter daler salget typisk med ca. 40-50 % for hver efterfølgende bind i serien, og efter tre-fire bind løber det ikke længere rundt. Alle kender problemet, og det er derfor så få binder an med lange serier. En løsning er at lave trebinds-serier og udgive dem samtidig. Det er lettere utilfredsstillende, for de gode universer bliver jo netop grundlagt i de første bøger og derefter fuldt udfoldet undervejs. But what to do? 
Forlaget Løse Ænder - Hedebygade 3, 5. - 1754 København V - CVR 32 13 75 04 - Tlf.: 30227597 - Seneste opdatering 2. april 2024